Vuxenutbildning elever lärare studera

Vuxenutbildning

Behörig att delta i Vuxenutbildning är du från och med hösten det år du fyller 20 år eller slutfört utbildning på ett nationellt program.

Vadstena bedriver ingen vuxenutbildning i egen regi utan du som är folkbokförd i Vadstena och som fått din intresseanmälan godkänd kan delta i utbildningar i närliggande kommuner såsom Motala, Linköping med flera ställen. Intresseanmälan prövas utifrån förordningar och kommunens ekonomiska förutsättningar.

Vuxenutbildningen i Vadstena utgår från den enskilda individens ambitioner och arbetsmarknadens behov. Du kanske har behov av att börja på grundskolans kurser, gymnasieskolans kurser eller högre utbildning.

På vuxenutbildningen kan du få vägledning när det gäller olika utbildningsalternativ och möjligheter. Vi hjälper till med en Individuell studieplanering eller är bara ett bollplank.

Vuxenutbildningen ger dig stor frihet att själv bestämma hur du vill lägga upp dina studier, om du vill läsa på heltid eller deltid, lärarledd undervisning eller studera själv över Internet. Du kan själv bestämma vilka ämnen du ska läsa och hur du ska kombinera dem. Det är också möjligt att läsa bara en eller ett par enstaka kurser.

Mer information på vuxenstudera.nu

Om du vill studera i Motala

Önskar du söka kurser i Motala kommun använd Motala kommuns webbansökan.

Vill du veta mer?

Om du vill veta mer om att studera på vuxenutbildningen är du välkommen att kontakta Vuxenutbildningen i Motala.

Skriv gärna din fråga här!  Vi kommer att kontakta dig inom kort!

 

KONTAKT

Vuxenutbildningen
Anneli Turesson
studie- och yrkesvägledare
Telefon: 0141-22 58 14
Besöksadress:
Klosterledsgatan 35
Skicka e-post