Vadstena pride flagga parad

Succé för Vadstena Pride

Publicerad 2017-09-25

Vadstenas första Pride kan bara sammfattas på ett sätt - succé! 900 fantastiska personer deltog i en färgglad och glädjefylld manifestation för kärlek, allas rätt att vara sig själv och allas rätt att älska den de vill.

Trots att regnet hängde  i luften på lördagförmiddagen kunde det inte stoppa engagemanget hos Vadstenaborna, och när paraden avgick från Hamnparken hade hela 900 personer anslutit sig till manifestationen för att visa att Vadstena är en kommun för alla. Närmare 30 organistioner och föreningar var representerade och många hade valt att göra egna banderoller och flaggor.

När Pride-paraden anlände till Rådhustorget bjöds det på storslagen invigning där regnbågsflaggan hissades och kommunfullmäktiges ordförande Jane Råsten höll invigningstal. Vadstenas officiella Pridelåt "Stolt" framfördes av Kevin Lehberg, som också skrivit låten. Scenprogrammet bjöd på glamour, humor och allvar. Konferencier för dagen var den fantastiske Pontus Plaenge.

I Klosterkyrkan pågår en fotoutställning av Ilar Gunilla Persson "God, love, pride" fram till den 1 oktober. Missa inte den!

Se fler bilder i vårt bildspel på Facebook >>