piano tangent musik

Myndigheten för yrkeshögskolan beviljar ansökan om Vadstena sång- och pianoakademi

Publicerad 2017-01-19

Nu har Myndigheten för yrkeshögskolan beslutat om vilka utbildningar som beviljas i ansökningsomgång 2016 om stöd i form av studiestödsberättigande för konst- och kulturutbildningar med start 2017. En av dessa är Folkuniversitetets ansökan om Vadstena sång- och pianoakademi.

Myndigheten har fördelat platser till både till befintliga och nya konst- och kulturutbildningar. Under 2017 kommer sju nya utbildningar bedrivas som konst- och kulturutbildningar och tre befintliga utbildningar kommer att kunna erbjuda fler studerandeplatser. De nya utbildningarna som tillkommit finns inom utbildningsinriktningarna dans, musik, musikal, teater och textil.

- I Vadstena kommun är vi mycket glada att denna spetsutbildning nu slutligen räddas kvar och kan utvecklas. Från kommunens sida vill vi tacka alla olika aktörer som konstruktivt bidragit till att denna lösning nu landat. Vi glädjer oss särskilt åt att Vadstena Akademien engagerar sig i utbildningens konstnärliga utveckling. Det är en kvalitetsstämpel för såväl utbildningen som sådan som för de elever som i framtiden kommer att tillbringa några viktiga år i sina studieliv här i Vadstena, menar Anders Hedeborg (S), vice ordförande i kommunstyrelsen.